Финансовото министерство остана без зам.-министри

Владислав Горанов е напуснал, след като е бил включен в листите на партия ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори през май

120 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Финансовото министество остана без заместник-министри. Това се случи, след като в понеделник служебният министър Калин Христов е освободил досегания си заместник Владислав Горанов, предаде „Стандарт”. Той е напуснал по собствено желание, след като е бил включен в листите на ПП ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори през май. 

„В министерствата трябва да има работещи зам.-министри. Наблюдението ми е, че когато няма заместници, започва да функционира система на доверителни лица, които изпълняват тези функции. Аз съм институционално мислещ човек и смятам, че в министерствата няма място за политкомисари. Има нужда от ясно разписани правила и задължения. Разчитам зам.-министрите да се включат активно в работата по приоритетите на правителството”, заяви по този повод служебният премиер Марин Райков.

Междувременно, през вчерашният ден стана ясно, че ръководителят на Националната агенция по приходите (НАП) Красимир Стефанов ще излезе в неплатен отпуск за периода от 3 април до 20 май 2013 г. във връзка с официално обявената му кандидатура за народен представител от ГЕРБ.

Стефанов е посочил за свой заместник за този период Бойко Атанасов, зам.-изпълнителен директор на НАП, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

На пресконференцията на ГЕРБ вчера стана ясно, че Красимир Стефанов ще бъде на второ място в листата на партията в 29 МИР Хасково. Водач на листата е бившият министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев. 

Подкрепи Economic.bg