Ford може да закрие част от заводите си в Европа

Компанията не може да натовари произвдоството си с пълна мощност

7012 ~ 1 мин. четене

Притискана от лошите си резултати в Европа американската автомобилна компания Ford Motor може да закрия най-малко един завод в Европа, където тя може да има повече излишен капацитет от General Motors, пише Bloomberg.

Докато съкращения и затваряния на заводи в Европа е наистина трудна стъпка, плановете на GM и PSA Peugeot Citroen обявени наскоро да направят точно това през последните шест седмици, Заводите в Саутхемптън, Англия, и Генк, Белгия, могат да бъдат уязвими.

Ford заяви миналия месец, че ще докладва за второто тримесечие на  годината нива на печалба, които са "значително по-ниски", защото загубите в Европа, Азия и Южна Америка ще се утроият спрямо постигнатите през първото тримесечие до $ 570 милиона. Ford използва само 63% от капацитета на завода си в Европа, където преди облагане с данъци загубата тази година може да надхвърлят $ 1,1 млрд., Адам Джонас, анализатор в Morgan Stanley, през юни.

"По наши изчисления нивото на използване на капацитета на Ford в Европа е дори по-ниска, отколкото на GM, което прави по-ниска от всички компании освен Fiat" каза Джонас.

Подкрепи Economic.bg