Формула сваля дизела с 10 стотинки

Предложения за стимули на светлия бизнес представиха предприемачи на среща с премиера Бойко Борисов

6496 ~ 1 мин. четене

Цената на дизела може да падне с 10 стотинки, като се запази биокомпонентата в него и се спазят европейските изисквания. Формула с подобно предложение са рпедставили от браншовата организация в транспорта БАСАТ на среща с премиера Бойко Борисов.

Той разговаря вчера с представители на бизнеса, съобщиха от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Предприемачите са представили пакет от мерки за подкрепа на светлия бизнес. В срещата освен премиера Борисов са участвали още вицепремиерът Цветан Цветанов и министрите наикономиката Делян Добрев, на строителството Лиляна Павлова, на транспорта Ивайло Московски и на здравеопазването Десислава Атанасова.

От страна на бизнеса са били изказани опасения от завишените цени на газа и енергията, които оказват негативно влияние на конкурентоспособността на българската икономика. Посочени са данни от проучване на браншови асоциации, според които цената на газа и енергията у нас е една от най-високите в ЕС.

Предпиремачите са изразили опасения от степента на усвояване на европейските средства и е предложено да се обсъдят възможностите за преразпределение на дела на участие на големи и малки фирми с цел максимално усвояване на средствата.

По време на срещата станало ясно още, че съвместно с Министерството на земеделието и храните се работи по експортната стратегия на България в областта на земеделието.

През месец юни в Бразилия за първи път ще има щанд с български млечни продукти, което е станало възможно след съдействие от страна на правителството, съобщи Диляна Славова, председател на Националната асоциация на млекопреработвателите.Подкрепи Economic.bg