Френският посланик: Сидеров трябва да се извини

Скандалът с Волен Сидеров няма да се отрази на българо-френските отношения, заяви Ксавие Лапер дьо Кабан

152 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

„Скандалът с Волен Сидеров няма да се отрази на българо-френските отношения, но е нормално в създалата се ситуация да има извинение от страна на Волен Сидеров“. Това заяви посланикът на Франция в София Ксавие Лапер дьо Кабан в сутрешния блок на БНТ. По думите му се случва хората да псуват и да обиждат, когато са нервни, но когато се успокоят е нормално да има извинение.

Посланикът отхвърли възможността лидерът на Атака да е бил провокиран с думи, тъй като служителката на френското посолство не говори достатъчно добре български език. „Проблемът е, че тя беше заплашена, защото е французойка и защото е член на френското посолство“, заяви Ксавие Лапер дьо Кабан.

„Тя работи във Варна…Той каза, че като депутат има право да провери нейната самоличност. Това не може да е вярно. Депутатът прави закони, а не е полицай. Мисля, че проблемът не е толкова голям с нея, а с другите пасажери“, отбеляза посланикът. Той каза, че в посолството са получили много съчувствени реакции от хората във връзка със скандала.

Посланикът разказа, че преди около 20 години е имал среща с Волен Сидеров в редакцията на вестник "Демокрация". "Не мога да си спомня точно защо, но помня, че след като излязох, си помислих, че този човек не искам да го виждам никога повече", заяви Ксавие Лапер дьо Кабан.


Коментари: 0