ГЕРБ внася първия вот на недоверие

Той ще бъде първият от цяла поредица и е насочен новосформираното Министерство на инвестиционното проектиране

120 ~ 2 мин. четене

Парламентарната група на ГЕРБ ще внесе вот на недоверие към правителството днес. Той ще бъде първият от цяла поредица и е насочен новосформираното Министерство на инвестиционното проектиране. Това стана ясно от изказване на лидера на партията Бойко Борисов след заседание на парламентарната група на партията.

Първоначално заместник-председателят на партията Цветан Цветанов обяви, че вотът на недоверие ще е за цялостната политика на управляващите. Впоследствие бе взето решение да започне серия от вотове на недоверие. Според лидера Бойко Борисов "има поне седем - осем теми, по които може да се внесе вот на недоверие". Колкото министерства, толкова теми, добави той.

"Почваме ги от тук и ще стигнем до международната изолация, в която Орешарски изпадна. Искам само да проследите първите четири месеца, когато аз бях премиер, колко столици, колко посещения и какво отношение имаха към нас. Сега имаме един македонски премиер в Кюстендил една неделя и инвестиционен форум в Китай, които се правят всяка година по два пъти", допълни бившият министър-председател.

По думите му решението вотът на недоверие за цялостна политика да се раздели на няколко е съобразено и с критиките на Реформаторския блок. От новото дясно обединение изразиха неодобрение към решението на опозицията.

"Разбира се, че е съобразяване - и с Реформаторския блок, и с протестната мрежа, и с Меглена Кунева. Не ме е срам да се съобразявам с хора, с които съм убеден, че рано или късно народът ще ни принуди да се разбираме, ако не се разбираме. За мен не е проблем да се съобразя с нещо, което има логика и мотив, още повече, че и моята парламентарна група счита, че така е по-правилно", обясни Бойко Борисов.

Подкрепи Economic.bg