ГЕРБ внесе вота на недоверие

Това е само първият от много вотове на недоверие, които ще бъдат внасяни в най-кратките разрешени от закона срокове, заявиха от партията

80 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Парламентарната група на ГЕРБ внесе в деловодството на Парламента първия вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски" заради политиката в областта на инвестиционното проектиране. Той е подписан от 96 народни представители. Само един депутат - Йоана Кирова, не се е подписала, защото е в чужбина. "Имаме нейната подкрепа", заяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

От ГЕРБ обявиха, че това е само първият от много вотове на недоверие, които ще бъдат внасяни в най-кратките разрешени от закона срокове. Първоначално парламентарната група обмисляше да поиска вот на недоверие за цялостната политика на правителството, но тогава по закон нямаше да има право да иска друг в рамките на шест месеца.

"Очакваме да бъдем подкрепени от всички народни представители в това Народно събрание, защото тук става въпрос за инвестиционна политика, касаеща приоритетите на всички български граждани", заяви Лиляна Павлова.

По нейните думи правителството е освободило експерти с дългогодишен стаж. "Това правителство е преди всичко на антиекспертите. Правителство, което не залага нито на програма, нито на експерти. Един гол популизъм", заяви тя.

Подкрепи Economic.bg