General Motors ще инвестира 4 млрд. евро в Opel до 2016 г.

По-голямата част от вложенията ще са за нови модели

180 ~ 1 мин. четене

Американският автомобилен гигант General Motors (GM) ще инвестира 4 млрд. евро в Германия и Европа до 2016 г. GM, която е собственик на германския автомобилен производител Opel, е поела ангажименти към дъщерното си дружество и е одобрила мащабна инвестиционна програма, стана ясно от съобщение на българското представителство на Opel. Планираните вложения бяха обявени по време на срещата на борда на директорите на GM, която се състоя в Adam Opel AG.

"GM има нужда от силно присъствие в Европа. Opel е ключово дружество и разполага с пълната подкрепа на своята компания-майка", заяви Дан Акерсон, главен изпълнителен директор на GM. "Нашият 10-годишен план DRIVE!2022, който предвижда да излезем отново на печалба до средата на десетилетието, има пълната подкрепа на нашата компания-майка", добави и Карл-Томас Нойман, главен изпълнителен директор на Adam Opel AG.

По-голямата част от вложенията ще са за моделната офанзива на Opel. До 2016 г. германската компания ще пусне на пазара 23 нови модела автомобили и 13 нови двигателя.

Подкрепи Economic.bg