Goldman Sachs с ръст в приходите и печалбата

За първото тримесечие на годината банката отчита скок на нетните приходи до 2,26 млрд. долара от 2,11 млрд. щатски долара преди година

104 ~ 1 мин. четене

Американската банка Goldman Sachs обяви повишение на своята печалба за първото тримесечие на годината до 2,26 млрд. долара от 2,11 млрд. щатски долара преди година, съобщава Financial Times.

Печалбата се равнява на 4,29 щатски долара на акция спрямо печалба от 3,92 млрд. долара преди година и доста над средните прогнози на Wallstreet за печалба от 3,90 долара на акция. Приходите също превишиха прогнозите, като възлязоха на 10,09 милиарда долара, на фона на пазарните очаквания за 9,65 милиарда.

Главният изпълнителен директор Лойд Бланкфейн заяви, че е доволен от резултата, но предупреди инвеститорите за макроикономическа нестабилност в САЩ. „Доволни сме от нашето представяне през тримесечието“, коментира той. “Въпреки добрите резултати през първото тримесечие все още се е усещала неувереността в инвеститорите, които са ги възпирали от по-нататъшна активност“.

Бизнесът на банката с облигации, валути и суровини е постигнал приходи от 3,2 млрд. долара, което е спад от 7% на годишна база. Банката пък е заделила 43% от печалбата си за възнаграждения и бонуси през първото тримесечие на годината.

Веднага след обявяването на резултатите, акциите на банката се повишиха с почти 1% до 147,60 долара.

Подкрепи Economic.bg