Google: До 2020 г. всеки ще има достъп до интернет

Компанията е основен спонсор на проекта GEEKS Without Frontiers

3593 ~ 1 мин. четене

Aмериканската компания Google прогнозира, че до 2020 г. всички жители на Земята ще имат достъп до интернет, предаде CNET. Изявлението дойде от председателят на Борда на директорите на корпорацията Ерик Шмид.

Шефът на компанията коментира с притеснение в социалната мрежа Twitter, че в момента на всеки, който има онлайн достъп, се падат по двама, които са без. Въпреки това, Шмид предполага, че само след няколко години Световната мрежа ще бъде достъпна дори в най-бедните региони, където сега ежедневен дефицит са дори електричеството и питейната вода.

Google е oт компаниите, полагащи сериозни усилия в разпространението на глобалната мрежа по света. Те са основен спонсор на проекта GEEKS Without Frontiers, чиято цел е да се създаде достъпна технология за осигуряване на безжичен Интернет достъп за регионите, където полагането на кабели е проблем.

Компанията не е сама в развитието на подобни инициативи. По такива работят и други големи технологични лидери. Samsung например има програма, в рамките на която създава за бедните страни в Африка учебни стаи с Интернет, направени от стари транспортни контейнери.

Подкрепи Economic.bg