Google Reader ще бъде сменен от AOL

Новото приложение ще е безплатно, подготвя се и мобилна версия за iOS и Android

3632 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

След малко повече от седмица - на 1 юли интернет гигантът Google ще закрие популярния си RSS четец Google Reader. Вече обаче се появи информация, че AOL е подготвила алтернатива на популярната услуга на най-голямата търсачка на планетата.

Алтернативата AOL Reader все още се намира в закрита beta-фаза, но се очаква да бъде обявен утре, 24 юни, предаде kaldata, позовавайки се на информация на официалния сайт на новото приложение.

Google обяви, че спира да поддържа четеца през март, след което много потребители изразиха своето разочарование. Очевидно точно тях е решил да примами американският концерн с привлекателна алтернатива.

Очаква се от понеделник на потребителите да бъде предоставена възможност да регистрират нов акаунт за работа с AOL Reader, както и да използват вече съществуващ в AOL, Google, Twitter или Facebook. Ще бъде налична и опция за импортиране на емисии от Google Reader.

Подготвят се и приложения за мобилните операционни системи iOS и Android.

Предложението на AOL ще бъде безплатно. Компании като Digg и Feedly също възнамеряват да предложат свои алтернативи на популярния Google Reader.

Подкрепи Economic.bg