Google изравни приложенията в магазина си с тези на Apple

През последния месец са добавени нови 25 хил. апликации

Най-популярната търсачка на планетата - Google се похвали, че броят на приложенията в техния онлайн магазин е настигнал тези в iTunes App Store на друг технологичен гигант - Apple. Само през последния месец разработчиците са добавили над 25 хил. нови приложения в Google Play, с което броят им надхвърля 700 хил., съобщи businessweek, позовавайки се на официален представител на Google.

При премиерата на най-новия таблет iPad mini от Apple официално обявиха, че апликациите в онлайн магазина им са надхвърлили 700 хил. Сега и Google  твърди, че има толкова на брой приложения.

Досега Аpple винаги е разполагала с по-богата колекция от съдържание от своя основен конкурент, а сегашната информация разкрива, че компанията вече е загубила едно от ключовите си предимства. По този начин съревнованието между технологичните гиганти несъмнено ще се изостри още повече, а за това ще допринесе и представянето на най-новите таблети на Apple и Google. Анализатори очакват с нетърпение кой измежду Apple и Google първи ще предложи на потребителите си колекция от 1 млн. апликации.

Коментари: 0