Google погълна разработчика на приложения Bump

Цената на сделката не е известна, но според неофициална информация е около $40 млн.

68 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Технологичният гигант Google придоби разработчика на приложения Bump, които позволяват предаване на контакти, файлове, снимки и друго съдържание между устройства, съобщи електронното издание New York Times. Цената на сделката не е известна, но според неофициална информация е около 40 млн. долара.

”Екипът на Bump показа силна способност за бързо изграждане и развитие на продукти, които потребителите харесват и смятаме, че ще бъдат много подходящи за Google ”, заяви съоснователят и изпълнителен директор на Bump Давид Лиеб в блог пост. Той подчерта, че екипът на компанията няма как да бъде по-доволен и развълнуван от това, да се присъедини към компания, която споделя техните убеждения и интереси.

До момента стартъпът Bump е получил около 20 млн. долара от инвеститори. Една от основните причини Google да купи разработчика, е именно бързото създаване на нови продукти, които се харесват от потребителите, както и простотата на дизайна и функциите, отбелязват представители на интернет гиганта.

Придобиването на Bump настъпи непосредствено в навечерието на представянето на новата платформа на Apple iOS 7, която идва с функция AirDrop за безжично предаване на данни. Двете компании се конкурират на мобилния пазар със своите платформи Android и iOS. Анализатори смятат, че продажбата би могла да бъде начин за Google да купи някои по-опитни инженери, а за Bumb – начин да оцелее в бъдеще. 

Подкрепи Economic.bg