Google представи новите устройства Nexus

10-инчовият таблет Nexus и смартфонът Nexus 4 ще бъдат налични на ключови пазари от 13 ноември, обяви Google

Google представи новия 10-инчов таблет Nexus и 4,7-инчовия смартфон Nexus 4 с последната версия на операционната система Android 4.2. Очакваше се Google ще покаже устройствата на церемония в Ню Йорк в понеделник, но събитието бе отменено заради урагана Санди.

В крайна сметка компанията обяви новостите в послание, публикувано на официалния си блог.

Nexus 10 показва изображения с резолюция 2560 на 1600 точки, която според Google е „най-голямата резолюция в таблет на планетата". Той ще предлага 9 часа възпроизвеждане на видео и 500 часа в режим на изчакване. Nexus 10 тежи 603 грама, има двуядрен процесор Cortex-A15, 5-мегапикселова задна камера, 1,9 Mpx предна камера и NFC чип.

Таблетът ще се предлага в САЩ на цена $399, а след 13 ноември ще може да бъде купен в няколко европейски страни, Канада и Япония.

Телефонът Nexus 4 пък също ще може да се закупи в 8- и 16-гигабайтова версия на Google Play™ от 13 ноември в САЩ, Обединеното кралство, Канада, Германия, Франция, Испания и Австралия. Телефонът ще бъде наличен в магазинната мрежа в Европа, Централна и Южна Америка, Азия, ОНД и Близкия изток в края на ноември.  Цената му е $299 с 8GB памет и $349 с памет 16GB.

„Това е първият път, в който си сътрудничим с LG по разработването на Nexus телефон,“ каза Анди Рубин, старши вицепрезидент на Mobile and Digital Content в Google.

Nexus 4 идва с мултифункционална 8MP камера, подсилена с приложението Photo Sphere, което позволява по-доброто улавяне на детайлите от различни ъгли. Изображенията се ъплоудват автоматично в личния потребителски профил в облака посредством приложението Instant Upload.  

Дисплеят е True HD IPS Plus с големина от 4,7 инча и съотношение на екрана 1280:768, снабден с технологията Zerogap Touch.

Nexus 4 разполага с четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro. За по-голямо бързодействие моделът е оборудван с 2 гигабайта RAM памет и най-бързата версия на Android.

Последната версия на Google Now е вградена в телефона. Тя позволява потребителите да получават напомняния за предстоящи полети, резервации за ресторанти, потвърждения за хотелски стаи и дори близки места, където могат да правят снимки.  Разбира се, телефонът разполага с Google Maps за Android, а също и GPS навигацията от типа turn-by-turn.

Коментари: 0