Google представя "умни" очила

Целта на компанията е новата технология да измести смартфоните

Американската компания Google даде публичност на новия си интересен проект - компютърът очила, които ще направят вашия телефон остарял. При това изглеждат изненадващо нормални.

Интернет гигантът Google иска чрез компютърни очила да направи смартфоните ненужни. Защото с новата джаджа ще можете да се обадите на превозвача си, например.

Очила, които показват карти и чрез които можете да правите снимки свободно, сподели групата в сряда в социалната мрежа "Google +“. „С публикуването на тази идея трябва да се изяснят предимствата на продукта, за да сте напълно информирани от ползата му“, пише още Google.

Концернът вероятно има идеята да превземе обществения интерес с футуристичния си продукт. Блогове и други медии докладват за проекта от известно време, разчитайки на информация от Google. Интернет компанията вече е публикувала онлайн снимки и видеоклипове, за да покаже как работят Google очилата.

Те могат да бъдат видяни тук: ТУК

Видеото показва разходка из Ню Йорк от гледна точка на млад мъж, който носи такива стъкла. На тях се появява информация относно карти и бележки. В хода на филма човекът снима свободно с очилата си и провежда видео разговор. Инструкциите задава чрез гласово управление.
  

Според компанията, очилата ще имат всички функции, които смартфоните в момента могат да изпълняват. В допълнение аксесоарът изглежда изненадващо незабележим. Очилата ще работят чрез операционната система на Google Android.

Прототипи на очилата се показани в няколко снимки в мрежата Google + ". Този прототип е вече само един модел сред многото. В "Ню Йорк Таймс" съобщиха, цитирайки хора, запознати с проекта, че различните модели трябва да са на пазара скоро, включително тези, които могат да се носят с конвенционален очила.

Тези очила на Google работят чрез така наречената технология "разширената реалност". С нея можете да създадете виртуално ниво на информация за реални обекти. Тази техника вече се използва в някои програми за смартфони. 

Тази област е новост за Google. Заговори се, че и Apple подготвя подобни продукти. Междувременно Apple съобщава за разработване на ръчен часовник, който е предназначен да допълни iPhone.

Когато точно очила могат да влязат свободно в магазините, Google не разкрива.

 

 

 

Коментари: 0