Google ще конкурира Amazon с по-евтина услуга

Google Shopping Express се очаква по-късно тази година

88 ~ 1 мин. четене

Технологичният гигант Google Inc, който управлява най-популярната търсачка на планетата ще конкурира Amazon чрез нова по-евтина услуга, която позволява на потребителите да се абонират за безплатна доставка на стоки от различни магазини. Конкуренция на Amazon Prime ще е разработката на Google Shopping Express, пише TechNews. Проектът е поверен на Том Фолоус - мениджър, който ръководи няколко други услуги за електронна търговия на интернет гиганта.

Очаква се новата услуга да бъде представена по-късно тази година на конференцията за разработчици Google I/O. Засега не е известно на кои пазари ще се предлага Google Shopping Express.

По непотвърдена информация абонаментът за услугата на Google ще бъде с 10-15 долара по-евтин от Amazon Prime, която струва 69 или 64 долара на година и осигурява доставка на стоки в рамките на деня от магазини като Target, Walmart, Walgreens и Safeway.

С пускане на Google Shopping Express лидерът в интернет търсенето ще се опита да капитализира скорошното поглъщане на BufferBox и Channel Intelligence и да засили позициите си на "онлайн-към-офлайн" пазара на търговия на дребно.

Подкрепи Economic.bg