HP пуска смартфон

HP Bender е задвижван от двуядрен процесор от новата серия Qualcomm Snapdragon S4, работещ на тактова честота 1,5 GHz, а дисплеят на телефона има резолюция 1366 х 720 пиксела

184 ~ 1 мин. четене

Компютърната компания Hewlett-Packard (HP) ще се опита отново да пробие пазара на мобилни устройства след  лошите новини за съкращения и намаляване на разходите, съобщава технологичният блог Ubergizmo.com

Oсновният бизнес на компанията с компютри и принтери е изправен пред големи предизвикателства. Сега обаче изпълнителният директор на Мег Уитман разкри, че компанията й разработва нов смартфон с цел да осигури компютърно устройство за потребителите от развиващите се икономики, които не могат да си позволят персонален компютър или лаптоп.

През месец август по време на конференция Уитман разкри също така, че HP работи върху нови таблети, както и върху хибридни продукти от серията Envy X2, които ще съчетават таблет и лаптоп в едно.

Според информацията HP Bender е задвижван от двуядрен процесор от новата серия Qualcomm Snapdragon S4, работещ на тактова честота 1,5 GHz, а дисплеят на телефона има резолюция 1366 х 720 пиксела. Информация относно предполагаемата дата на официалния анонс на устройството засега не се съобщава.

Подкрепи Economic.bg