HTC покри смартфона си One с 18-каратово злато

От устройството ще бъдат произведени едва 5 бройки с цена 3260 евро

212 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Тайванската технологична корпорация HTC представи официално луксозна лимитирана серия на своя флагман - смартфона One. Уникалното устройство е покрито с 18-каратово злато и е разработено съвместно между HTC и компанията Goldgenie. Основните конкуренти на пазара на смартфони - американската Apple и южнокорейската Samsung, вече представиха версии на своите най-нови смартфони iPhone 5S и Galaxy S IV в златен цвят, предаде digital.

Самата премиера на златния HTC One бе съчетана с навършването на 18 години от първите музикални награди MOBO. Именно за това виждаме логото Моto 18 извезано с лазер в задната част на корпуса на новия HTC One. От телефона обаче ще бъдат произведени само 5 бройки, а първата от тях автоматично ще бъде спечелена от победителя в категорията "Най-добър млад изпълнител" на музикалните награди.

Цената на 18-каратовия HTC One е доста внушителна и достига до 3260 евро. От компанията все още не са разкрили кога и какво ще се случи с другите четири лимитирани бройки от серията.

Спецификациите на устройството остават същите и включват UltraPixel камера в задната част, впечатляващ 4.7-инчов дисплей, BoomSound високоговорители и четириядрен процесор.

Подкрепи Economic.bg