HTC с първа тримесечна загуба в историята си

Анализатори чертаят мрачно бъдеще пред компанията

100 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Тайванският производител на смартфони HTC Corp отчете първата в историята на компанията загуба за третото тримесечие, след като продажбите на корпорацията бяха силно засегнати от жестоката конкуренция на пазара на смартфони.

Компанията, която предлага всепризнати смартфони, но не успя да разработи трайна марка, отчита оперативна загуба от 3.5 млрд. тайвански долара. Продажбите са се свили с над 30% спрямо съпоставимия период на миналата година, предаде Reuters.

Нетната загуба на технологичната компания за третото тримесечие достига 2.97 млрд. тайвански долара (100 млн. щатски долара), което е доста над предварителната прогноза на анализаторите за загуба от 1.8 млрд. тайвански долара. През третото тримесечие на миналата година HTC имаше печалба от 3.9 милиарда тайвански долара.

След като отчетената загуба се оказа по-голяма от прогнозата на анализаторите, те начертаха мрачно бъдеще пред HTC. "Фундаментално има много неща, които компанията трябва да оправи", коментира Лаура Чен от BNP Paribas. Тя добави, че дружеството се нуждае от работещ маркетингов отдел и по-добро управление на веригата за доставки на смартфоните й. "Няма признаци за скорошно възстановяване", прогнозира Чен.

Подкрепи Economic.bg