Отново без заседание на парламента заради липса на кворум

Депутатите от ГЕРБ и днес отказаха да се регистрират в пленарна зала

Снимка: БГНЕС

68 ~ 1 мин. четене

Днес отново няма да има парламентарен контрол заради липса на кворум. В 9.00 часа бяха регистрирани 113 народни представители, а след дадената 15-минутна пауза отново нямаше кворум, като регистрираните този път бяха дори по-малко - 110.

Депутатите от ГЕРБ и днес отказаха да се регистрират в пленарна зала. Бойко Борисов отново заяви в парламента: "Няма да им правим кворума". Малко преди това квесторите отново опитаха да преброят депутатите ръчно. В този момент обаче бившите управляващи бързо се изнесоха от залата.

"Искам да кажа още веднъж на Станишев като мандатоносител – да идва на работа. Ние не сме длъжни да им правим всеки ден кворума - на "фикусчето", което си го отглеждат – да идва и то на работа", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, визирайки лидерът на "Атака" Волен Сидеров. „Тотална незаинтересованост от страна на мнозинството, вижте, че те не идват на работа”, добави той.

Според БСП и ДПС ГЕРБ умишлено провалят кворума. Мая Манолова призна, че от ПГ на Коалиция за България е имало отсъстващи депутати и ще направят проверка дали те са били извън народното събрание по наложителни причини или не.  Същото признание направиха и от ДПС – Камен Костадинов и Четин Казак, които се зарекоха също да обърнат внимание на дисциплината в собствените си редици.

По план парламентът трябваше да изслуша вицепремиерите Зинаида Златанова и Цветлин Йовчев, както и земеделският министър Димитър Греков.

Подкрепи Economic.bg