Хайки за автобуси и коли по празниците

Между 12 и 16 април инспектори ще дебнат по всички големи гари за нерегламентирани превозвачи

Масови проверки на пътническите автобуси и такситата ще има по празниците. Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” ще засили превантивния контрол с цел безопасното и безпроблемно придвижване на хората, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Между 12 и 16 април 2012 г. са планирани проверки на автогари, ж.п. гари, аерогари и други места, където се очаква най-голям брой пътници.

Инспекторите ще следят за спазването на нормативните изисквания, техническото състояние на превозните средства, правостоящи пътници, както и за издаване на билети, багажни разписки и други нарушения.

С цел ограничаването на сивия сектор в автомобилния транспорт, от днес до края на месеца инспекторите на агенцията ще извършват и специализирани проверки за нерегламентирани превози на пътници.

Екипи на ИА „Автомобилна администрация” ще вземат участие и в контролирането на спазването на въведената забрана за движение на товарни автомобили. Забраната е въведена за периода от 12 април до 30 септември 2012 г. в интервала от 16.00 до 22.00 часа за последния работен ден от седмицата или предпразничен, както и за последния почивен от седмицата или празничен ден.

 

Коментари: 0