Холандци проектираха офиса на бъдещето

Работните помещения наподобяват малки острови и са украсени с пълзящи растения

284 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Eneco, eдна от големите холандски компании, проектира офис на бъдещето и даде пример как трябва да изглежда съвременното работно помещение. Проектираната от компанията сграда разполага с рецепция, редица конферентни зали и зали за провеждане на неформални срещи. Кътове за отдих и ресторант са съществена част от проекта.  Площта на проектирания офис е 25 000 кв.м.

Самите работни помещения приличат на малки острови, благодарение на цветовото съчетание, използвано от специалистите от архитектурната компания Hofman Dujardin Architects и Fokkema & Partners. Част от работните помещения в офиса са украсени с пълзящи растения, които придават неповторима атмосфера, която според специалистите увеличава работоспособността на служителите.

На покрива на сградата са поставени и слънчеви панели, с цел намаляване на разходите. Eneco, която се явява една от най-големите компании производители на електроенергия и доставчик на природен газ в Холандия, дава пример за разумно използване на природните ресурси.

Подкрепи Economic.bg