Хотелиери в Банско поискаха туристическа полиция

Тя ще проверява апартаментните комплекси в курорта за извършване на нерегламентирана дейност

132 ~ 1 мин. четене

Регистрираните в браншовата организация на хотелиери и ресторантьори в Банско искат спешна среща с местната власт, за да се осигури строг контрол на дейността на апартаментните комплекси, съобщи БНР.

Хотелиери и ресторантьори настояват създаването на местна туристическа полиция, която да следи работата на въпросните места за отдих. Те ще помогнат със свои експерти, които да са част от това звено за контрол на дейността на апартаментните комплекси. Това трябва да стане в най-скоро време, за да се регламентира дейността им преди зимния сезон.

Кметът на община Банско Георги Икономов увери, че ще направи всичко възможно да се създаде специална комисия преди началото на новия зимен сезон. В нея ще участват общинари, данъчни, Икономическа полиция, хотелиери, представители на Агенцията за защита на потребителите.

С наближаването на зимния сезон хотелиерите в Банско все по-силно негодуват от нерегламентираната дейност на обектите, които не са регистрирани като туристически.  Много туристите се настаняват в тези сгради, чиито собственици не плащат дори туристическа такса, предлагат стаи и услуги на по-ниски цени, и така подбиват цените като цяло в курорта, оплакват се от бранша.

Подкрепи Economic.bg