Хотелиерите отчитат ръст на ранните записвания в Слънчев бряг

Дни преди официалното откриване на летния сезон, броят на туристите в курорта наближава 50 хил. души

156 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Хотелиерите в курорта Слънчев бряг отчитат ръст на ранните записвания. Очакванията им са за по-добър летен сезон от миналогодишния. Това каза за БТА председателят на управителния съвет на Съюза на собствениците – Слънчев бряг Елена Иванова. По думите й икономическата ситуация в отделните страни не оказва съществено влияние върху намеренията на чуждите туристи да почиват в страната ни.

Дни преди официалното откриване на летния сезон, броят на туристите в курорта наближава 50 хил. души. Ранните записвания в курорта отчитат ръст между 7-10%, което предполага по-добър летен сезон от 2012 г., смятат от организацията.

Над 150 хил. е легловата база на курорта, като само в зона „Изток” броят на леглата е над 70 хил. Елена Иванова подчерта, че с всяка изминала година хотелиерите подобряват качеството, съдържанието и разнообразието на туристическия продукт и обслужването All Inclusive се утвърждава като предлагане. Интересът на туристи от различни националности нараства към този тип обслужване, добави още тя.

Остава обаче проблемът с липсата на квалифицирани кадри за българския туризъм. Според председателят на управителния съвет на Съюза на собствениците – Слънчев бряг, най-голям е недостигът на кадри на ниските нива в бранша – сервитьори, бармани, готвачи. Според Иванова в България има много добре подготвени кадри, които напускат страната по време на сезона заради атрактивното заплащане в съседни държави.

Летният туристически сезон в курорта Слънчев бряг ще бъде открит на 6-ти юни. Очакват се гости от традиционните дестинации Русия, Германия, Украйна, Полша, Чехия, Великобритания, Молдова, Беларус, Литва и Скандинавските страни.

Коментари: 0