Хотелиерите се оплакаха от слаб сезон

Собственици твърдят, че тази година сезонът е бил много по-слаб от миналогодишния

Дни преди края на активния летен сезон, курортите по Южното Черноморие са вече почти празни, информира ТВ7. Собствениците на хотели твърдят, че тази година сезонът е бил много по-слаб от миналогодишния. Те са категорични, че за първи път кризата реално се е отразила на туристическия бранш.

Само един месец активен сезон, в който всички бази на територията на Приморско са били пълни с туристи. Това е равносметката на хотелиерите от морската община за този летен сезон. Въпреки че цените в повечето хотели не са променяни от 4 години, броят на туристите е значително по-малък в сравнение с минали години. По-кратки са били и почивките.

Още по-труден е бил сезонът за ресторантьорския бранш. Тежко лято отчитат и търговците. Някой от тях твърдят, че оборотът им е двойно по-малък от миналогодишния.

С надеждата да спечелят и последния турист повечето хотели и ресторанти в Приморско още от днес намалиха цените с 20%. Повечето от тях обаче са скептични, че антикризисната им мярка ще доведе до положителни резултати.

Коментари: 0