Hyundai с ново поколение Genesis

Моделът ще се предлага с два бензинови агрегата - 3.8 V6 Lambda и 5.0 V8 Tau

80 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

В интернет пространството се появи снимка на новото поколение Hyundai Genesis. Моделът е заснет по време на тестове по обществените пътища, на които той се появява за първи път без камуфлаж, съобщи AutoMedia.

Автомобилът е оборудван с напълно нова решетка на радиатора, LED челни светлини и богато количество хром. Дизайнът изглежда повлиян от концепцията HCD-14, представена в Детройт тази година. От информацията става ясно, че това е моделът за пазара на Южна Корения, но при версиите за Европа и САЩ не се очакват съществени изменения.

Hyundai Genesis ще се предлага с два бензинови агрегата - 3.8 V6 Lambda и 5.0 V8 Tau. Те ще се куплират с автоматична трансмисия с 8-степени, а като опция ще бъде налично задвижване към четирите колела HTRAC. Спекулира се за пускането на дизелов и хибриден вариант на модела, но към момента те не са потвърдени.

Предвижда се Hyundai Genesis да излезе на пазара в Южна Корея още тази година. Премиерата в Европа трябва да се състои през първата половина на 2014 г.

Подкрепи Economic.bg