Икономическият министър ще сменя служители

Заради изчерпан кредит на доверие

128 ~ 2 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство Асен Василев подготвя кадрови промени в повереното му ведомство. Без да конкретизира, Василев поясни, че "едни служители на министерство на икономиката ще си тръгнат, за да дойдат нови". Предстоят персонални смени, категоричен е Василев, цитиран от kmeta.bg.

Асен Василев подчерта, че е дал кредит на доверие на всички колеги, които е заварил във ведомството, но той се е изчерпал доста бързо. "Очаквайте включване в най-скоро време", определи срока на смените министърът.

Шефът на икономическото ведомство заяви, че в момента нещата в неговото министерство изглеждат по-оптимистични. Той разказа, че МИЕТ организира две изложения - във Велико Търново и Пловдив. На тях ще участват големи търговски вериги от типа на "Кауфланд", малки и средни производители. Идеята е да се даде възможност на малкия бизнес да подпише договори, с които да се даде път на българска продукция до големите супермаркети.

"Договорите, които се очаква да бъдат подписани на изложението в Пловдив, ще бъдат временни, дори може и за един ден. Ако се установи, че клиентите проявяват интерес към тези стоки и те се купуват, може да се премине към подписване на дългосрочни контракти", обясни Василев.

"Защо допускаме камионите на големите търговски вериги, които доставят чужди марки, да си отиват празни. Трябва да направим така, че те да си тръгват натоварени с български стоки", каза от своя страна премиерът Марин Райков. Днес той е обсъдил със земеделския министър въпроса с вноса на яйца от Полша.

"Решихме да дадем предсрочно субсидията на хората у нас, които се занимават с този бизнес, за да ги подпомогнем да се справят с конкуренцията", обясни министър-председателят.

Подкрепи Economic.bg