"Имам лоша новина - чудо не може да се случи"

Томислав Дончев, министър по управление на средствата от Европейския съюз в правителството на Бойко Борисов и настоящ водач на листите на ГЕРБ в Габрово

Цитат на деня:

108 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Съзнавам рисковете, че тръгваме с предизборна програма, която не обещава чудеса.

"Имам лоша новина - чудо не може да се случи".

Всъщност може, но за една година.

Това каза в интервю за bTV Томислав Дончев, министър по управление на средствата от Европейския съюз в правителството на Бойко Борисов и настоящ водач на листите на ГЕРБ в Габрово. Той и Димчо Михалевски от БСП спориха за икономическите обещания, които двете най-големи партии в последния парламент дават към избирателите и за механизмите, с които ще постигнат обещанията.

"Най-голямата лъжа на ГЕРБ е, че това, което се случва в момента може да продължи. Използваха 4.5 млрд. от фискалния резерв и още 4.5 млрд. лв. заеми. Имахте 8 млрд. резерв", контрира Михалевски.

Томислав Дончев не му остана длъжен и на свой ред припомни, че "още 2008-2009 Орешарски (Пламен Орешарски, финансов министър в кабинета "Станишев" - бел. ред.) каза, че няма да има криза. БСП се държат така, че все едно и още няма криза", поясни Томислав Дончев. Той категорично отхвърли евентуално сътрудничество между ГЕРБ и БСП с думите "за щастие такава коалиция е невъзможна. Ние сме различни".

Димчо Михалевски обаче каза, че БСП би подкрепила програмен кабинет за една година в името на хората. "Нещата са сериозни. България е пред катастрофа, без да искам да плашим хората", завърши Михалевски.

Подкрепи Economic.bg