"Империал Шипинг" купи русенско дружество

49% от "Рубишипс" вече са собственост на най-голямата корабна компания в Западна Европа

Най-голямата корабна компания на вътрешния пазар в Западна Европа "Империал шипинг груп" придоби 49% от акциите на русенския корабособственик "Рубишипс" ЕООД, след като днес беше сключен договор за съвместна дейност между двете фирми. Това съобщиха от българското дружество. Целта е по-нататъшното развитие и доизграждане на дейностите по река Дунав и най-вече в района на Долен Дунав.

"Нашите западноевропейски клиенти, и по-специално тези от аграрния сектор, ни мотивираха да проявим интерес и към Черноморския регион. "Рубишипс" е логичният оптимален адрес. Ние вече сме в състояние да предложим от едно общо име транспортни услуги от пристанищата в Северно море до Черно море и при това не само по речните водни пътища", заяви Юрген Хелтен, ръководител на сектора "Чартиране на кораби и извършване на транспортни и спедиторски услуги" в "Империал шипинг груп".

Според управителя на "Рубишипс" Роберт Радославов обвързването с "Империал шипинг груп" дава възможност за по-нататъшно развитие на услугите, които се предлагат в момента в този "регион на бъдещето" - Долен Дунав.

Откриват се и възможности за разрастване на потенциала на съвместното дружество и за по-пълното задоволяване на изискванията на клиентите в един регион от около 2000 км, поясни Радославов.

„Рубишипс” ЕООД предлага спедиторски услуги и разполага с 6 собствени товарни кораба, които реализират седмичен линиен сервиз за превоз на товари от Констанца до Келхайм и обратно. Корабната компания е основана през 1996 година в Русе, има към настоящия момент 48 служители, като 36 от тях са екипаж на борда на товарните кораби на фирмата.

ImperialShippingGroupе най-голямата корабна компания на вътрешния пазар в Западна Европа с 6200 служители и с над 1,5 млрд. евро годишен оборот. Успехът според тях е в индивидуалното обслужване на клиентите.

 

Коментари: 0