Ирландци щурмуват морските ни курорти

"България ер" увеличава броя на италианските туристи

Около 3000 туристи от Ирландия ще почиват по морските ни курорти това лято. Те ще пристигат със самолети на авиокомпания "Ер Виа" от Белфаст. Планирани са 16 полета, по един всяка седмица, заяви шефът на превозвача кап. Атанас Витков. Белфаст е единствената нова чартърна дестинация за това лято, установи проверка на в. "Стандарт".

Иначе чартърната програма на "Ер Виа" за Лято 2012 е почти същата като през 2011 г. Авиокомпанията ще изпълни 1400 полета, най-много - от Германия и Израел.

Увеличение с 25% на откритите миналото лято чартъри с италиански туристи планира националният ни превозвач "България ер". Това заяви търговският му директор Мария Стоянова. По договор с италиански туроператор полетите са всяка събота от Бари и Неапол. "България ер" ще изпълни над 1000 чартъра това лято, като най-много туристи ще превози от Русия и Израел. След неколкогодишно прекъсване "България ер" възстановява чартърите си от и до Германия.

1300 полета с над 426 хил. туристи ще превозят това лято самолетите на "Българиън еър чартър", заяви шефът й кап. Филип Мустаков. Най-много са полетите от Германия, следват тези от Израел, Полша и Чехия. Около 1200 чартъра от основните си пазари - Англия и Скандинавия, ще изпълни и авиокомпания BH Air, коментира шефът й Янко Иванов. Общо над 1,6 млн. туристи ще превозят това лято до и от България с чартъри четирите най-големи български авиокомпании.

Коментари: 0