Искра Фидосова се отказва от депутатското си място

В мотивите си Искра Фидосова посочва, че предприема тези действия, за да изчисти всички внушения около името и работата си

Автор: Атанас Христов

Зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова е поискала да бъде освободена като депутат и да напусне Народното събрание. Фидосова иска да напусне и Изпълнителната комисия на най-голямата парламентарно представена политическа сила, става ясно от нейна молба до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и останалите членове на комисията.

От съобщение на пресцентъра на партията става ясно, че в мотивите си Искра Фидосова посочва, че предприема тези действия, за да изчисти всички внушения около името и работата си.

"Спекулациите и внушенията, които се тиражират в публичното пространство от определени кръгове, целят не само моето омаскаряване, но и дискредитирането на ПП ГЕРБ. Убедена съм, че зад моето очерняне стоят накърнените интереси на определени лица и кръгове в държавата. Категорично заявявам, че ще се противопоставя на всички нечисти внушения и спекулации, свързани с мен. В работата си до сега съм се ръководела единствено и само от законите и няма да допусна да се злоупотребява с името ми и с това на партията", се казва още в молбата на Искра Фидосова.

Фидосова заявява, че остава член на ГЕРБ и ще продължи да работи за реализирането на приоритетите на партията.

Около името на Искра Фидосова се нашумя, след като името й беше свързано със скандални записки в тефтер на председателя на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. В разкритите от прокуратурата записки личаха инициалите "И.Ф.", срещу които стои бележката "да се чака обаждане". Инициалите веднага бяха свързани с Фидосова, но самата тя не се припозна в тях.

"Срещнах се и разговарях с Искра Фидосова. Приемам нейното решение да освободи и двата поста", беше лаконичният коментар на Бойко Борисов.

Коментари: 0