Иво Лефтеров начело на НЕК

6340 ~ 1 мин. четене

Иво Лефтеров става изпълнителен директор на Националната електрическа компания. Досега той беше финансов шеф на дружеството, а вчера бе определен и за член на Съвета на директорите на компанията. Информацията съобщи заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов, който пък влезе в бордовете на НЕК и АЕЦ \"Козлодуй\". Николов уточни, че Лефтеров ще заеме поста начело на НЕК, докато бъде проведен конкурс за нов изпълнителен директор.

Николов коментира също твърденията на ИТАР-ТАСС, че на площадка \"Белене\" ще бъде изградена газова топлоцентрала с думите: \"Идеята е добра\". Той обаче не потвърди, че това ще се случи на мястото, където ще бъде изградена Втора атомна. Николов каза още, че изграждането на газова централа трябва да стане, след като се появи кандидат-инвеститор, какъвто все още липсва.

От изключително значение за взимането на такова инвестиционно решение е и да се уточни каква ще бъде цената на електричеството от газовата централа. Необходимостта от изграждането на подобна мощност се обуславя и от множеството централи на възобновяеми източници в Североизточна България, за които засега нямаме балансираща мощност.

Подкрепи Economic.bg