„Изгубеното“ интервю със Стив Джобс в iTunes

70-минутният филм го представя в различна светлина

Документален филм, сниман през 1995 година със Стив Джобс, е вече достъпен за $3,99 в iTunes, съобщава CNet. 70-минутното интервю е проведено от Робърт Кринджли. Първоначално той е имал възможност да използва само десет минути от него за свой документален филм, но по-късно успява да издейства и останалата част от режисьора Пол Сен, който пази копие в гаража си.

Във филма, озаглавен "Steve Jobs: The Lost Interview", се долавя типичният хумор на Джобс, както и склонността му да критикува. Видеото става известно още миналия ноември, но остава не много популярно поне до сега, отбелязва още технологичният сайт.

Робърт Кринджли е говорел със съоснователя на Apple по време на доста труден и изпълнен с предизвикателства за него период, а именно когато работи за развойната компания NeXT и Pixar Animation Studios.

Apple няма да промотира филма в iTunes, тъй като го намира за твърде спорен. Според Кринджли обаче, няма нищо в интервюто, което би могло да предизвика полемика. Той просто смята, че филмът представя интересен човек като Джобс в различна светлина.

Най-вероятно Applе не одобрява филма поради факта, че не притежава контрол върху информацията в него, а това може да бъде неблагоприятно за огромна компания като "ябълката".

В интервюто си, трейлъра на което можете да видите тук, Стив Джобс за пореден път атакува конкурента си Microsoft, казвайки, че компанията "няма вкус". Той добавя още в типичния си стил, че "не се интересува дали е прав или грешки и единственото важно е успехът".

Коментари: 0