Изплащат заплатите в ОЦК-Кърджали

Общата дължима сума е в рамките на 1.2 млн. лв

168 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

От следващата седмица започва превеждането на дължимите заплати на вече бившите служители на ОЦК-Кърджали. Това заяви помощник-съдебният изпълнител Радослав Сираков, информира БТА. Общата дължима сума е в рамките на 1.2 млн. лв.

Изплащането ще се осъществи, след като четвъртата жалба за предявени парични претенции към събраните близо 4 млн. лв. от  разпродаденото имущество на ОЦК-Кърджали е останала без  движение, заради неплатени такси, уточни Сираков.

Предходните три жалби с претенции по разпределението на събраните от търговете суми - на две от банките-кредиторки и на  фирма на бившият собственик, бяха оттеглени. Единствена пречка за превеждане на парите на металурзите бе четвъртата жалба - на  частна фирма. Общата дължима сума към вече бившите работници от ОЦК не надхвърля 2 млн. лева.

По-рано през деня стана ясно, че металурзите от Кърджали са прекратили временно протестите си. Причината е, че Първа инвестиционна банка е оттеглила жалбата си за разпределението на средствата от принудителни разпродажби на имущество на ОЦК. Жалбата спираше изплащането на заплатите и затова протестиращите бяха обявили, че днес ще построят палатков лагер и ще започнат гладни стачки.

Лидерът на протеста Стефан Атанасов заяви, че работниците остават в стачна готовност и ще предприемат радикални действия, ако не получат парите си. Металурзите настояват и за среща с новия инвеститор в завода, за да получат информация дали производството ще бъде възстановено и кога ще има назначения.

Подкрепи Economic.bg