JPMorgan намали прогнозата за продажбите на Galaxy S4

Акциите на Samsung се сринаха след негативната прогноза

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Една от най-големите инвестиционни банки в света - американската JPMorgan Chase & Co намали прогнозата си за печалбата на най-големият производител на смартфони в света - южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics Co. Банката защити негативните си очаквания, позовавайки се на забавено търсене на флагмана на Samsung - смартфона Galaxy S4.

Книжата на корейската корпорация регистрираха най-силния си спад за последните 9 месеца, пише Bloomberg. Акциите се сринаха с 4.3% до 1 456 000 корейски вона, което е най-големия спад от 27 август насам. Движението на книжата на Samsung оказа негативно влияние и за общия азиатски индекс MSCI Asia Pacific.

Поръчките за смартфона Galaxy S4 намаляват на фона на слабото търсене в Европа. Продажбите на S4 започнаха миналия месец, а забавеното търсене може да повлияе негативно и на печалбата на Samsung, се казва в доклад JPMorgan. Финансовата институция намали и прогнозата си за цената на книжата на Samsung с 9.5% до 1.9 млн. вона. Прогнозата за печалбата е свита с 9%.

Подкрепи Economic.bg