Още кръстовища на две нива ще се изграждат в София

Столичният кмет вярва, че ще работи добре с новото правителство

116 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

В София ще продължи изграждането на кръстовища на две нива. В сутрешния блок на Нова телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни какво се случва с проектите за съоръженията, които предстои да се изградят на "Семинарията" и на кръстовището на бул. "България" и "Димитър Гешов".

"Готови сме за стартиране на строителството на кръстовището на "Семинарията". В момента за този проект тече обжалване на търга и трябва да изчакаме решението на съда преди да започне изграждането", поясни Фандъкова.

От думите й стана ясно, че съвсем скоро се очаква да приключи проектирането на съоръжението на кръстовището на бул. "България" и "Димитър Гешов". "Очаквам наесен да започне изграждането и на това кръстовище", добави Йорданка Фандъкова.

Преди два дни заместник-кметът по транспорта в София Любомир Христов поясни, че се подготвя проект и за емблематичния "Лъвов мост", който също да стане на две нива.

Йорданка Фандъкова изрази и очакванията си за работата с новото правителство. "Вчера се чух с премиера Пламен Орешарски. Те имат интерес да работят в интерес на хората. Никой няма интерес да се конфронтира с 2 млн. души. Аз съм диалогичен човек и вярвам, че ще работим добре", завърши Фандъкова.

Коментари: 0