КНСБ иска извънредно заседание на тристранката

От синдиката искат да се обсъди решението за въвеждане на данък върху лихвите по депозитите

148 ~ 1 мин. четене

Писмо до вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков с искане да се свика извънредно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) са изпратили днес от КНСБ. От синдиката искат да разберат какви допълнителни приходи за Бюджет 2013 ще донесат предложените от тях мерки, както и кои от предложенията им за разходи могат да бъдат реализирани, предвид допълнителните приходи.

"Заедно с това искаме да обсъдим решението на Министерски съвет за въвеждане на данък върху лихвите от влоговете, за което НСТС не намери време на предишното си заседание", каза президентът на КНСБ Пламен Димитров.

От КНСБ съобщиха още, че ако исканията им за увеличение на единните разходни стандарти в средното образование с 15% от 1 януари 2013 г. не бъдат удовлетворени, ще започнат подготовката на национална протестна акция в София. Тя ще се проведе между първо и второ четене на Бюджет 2013 в Народното събрание.

В началото на седмицата министърът на образованието Сергей Игнатов съобщи, че от 1 януари 2013 г. предстои планирано увеличение на учителските заплати в страната. Той обаче направи уговорка, че увеличението ще зависи от начините, по които се управляват училищата и ще бъде различно по места.

Подкрепи Economic.bg