Как би изглеждал смартфонът на Facebook

Любопитството е породено в няколко дизайнера, които са направили бързи концептуални скици на своите виждания

6854 ~ 1 мин. четене

След като в мрежата многократно излезе информация, че Facebook разработва свой смартфон, сега на преден план излиза темата, как точно функционалността на социалната мрежа ще бъде интегрирана в интерфейса на операционната система.

Любопитството е породено в няколко дизайнера, които са направили бързи концептуални скици на своите виждания за Facebook телефона, съобщава hicomm.bg.

Първата е на нюйоркския дизайнер Джей Мун. Според него основните три навигационно компонента на Facebook, Requests, Messages и Notifications, ще бъдат дълбоко вкопани в платформата и ще са видими почти навсякъде. Потребителите ще могат да публикуват нови статуси без значение къде в менюто се намират, вероятно чрез бърз жест. 

Шон Пърсивал от WittleBee е създал далеч по-забавна концепция, която използва снимка на iPhone с комично съобщение и нов метод за отключване. Както може да видите, текстът гласи, че Facebook иска достъп до адресната книга, да ви се обажда от време на време, да дава FB кредити за покупки при близост до магазини и… да наблюдава как ходите до тоалетна. 

На пръв поглед схемата за отключване изглежда като "Slide to unlock", но всъщност гласи "Poke to unlock". 

Подкрепи Economic.bg