Как инвеститорите да се предпазят от Apple

Конкуренцията на Google може да обърка нещата

3587 ~ 2 мин. четене

Във вторник технологичният гигант Apple е изпратил покани за пресконференция на 12 септември, на която мнозинството наблюдатели очакват да бъде представен новият iPhone 5. Анализаторите на Wall Street очакват през четвъртото тримесечие на 2012 г. да бъдат продадени около 22 млн. телефона iPhone 5.

Има обаче един проблем, пише в свой анализ за Marketwatch Оливър Пърш, президент на Gary Goldberg Financial Services. Проблемът е, че различни доклади твърдят, че Sharp не е в състояние да произведе достатъчно екрани за новия iPhone.

Ограниченията в предлагането не са нещо ново за Apple. Преглед на представянето на акциите на тримесечна база показва, че един от най-добрите периоди за компанията е третото тримесечие на 2010 г. Тогава книжата Apple скочиха с 22% на фона на въпросителни около предлагането на iPad и iPhone. Този път обаче действителността може да е различна, така че инвеститори - пазете се, апелира Пърш.

Умните инвеститори, които вече притежават акции  на Apple трябва да обмислят добре вложенията си. Един от начините е продажбата на 700 кол опции през октомври (при търговия на нива около 15,50 долара) и закупуване на 650 пут оцпии (търгувани около 14,25 долара), съветва Пърш.

Конкуренцията на Google обаче може да обърка работите. Търсачката вече пусна три нови Droid Razr смартфона през тази седмица и не спират да хвалят предимствата на своите нови джаджи спрямо iPhone 4S. Беше пуснат Razr телефон на Motorola Mobility - компания, която Google купи през май 2011 г. Razr телефони са популярни и надеждни. С цена от 99 те са далеч по-евтини от iPhone. Все още не е ясно каква ще е цената на новите Razr HD и HDMAXX, но е почти сигурно, че ще са по-евтини от iPhone 5, завършва Оливър Пърш.

Подкрепи Economic.bg