Кандидатите за БДЖ имат още месец да подават оферти

Агенция за приватизация за пореден път удължи срока

192 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

За пореден път Агенция за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) удължи срока за подаване на обвързваща оферта от кандидатите, които искат да купят държавното "БДЖ -Товарни превози" ЕООД. От днешното съобщение на АПСК става ясно, че срокът за подаване на обвързващи оферти в конкурса за приватизацията на "БДЖ - Товарни превози" се удължава с още месец - до 15:00 ч. на 29 април 2013 г. Решението е взето днес, 27 март.

Състезаващите се в процедурата за продажба на 2 325 087 дяла, или 100% от капитала на БДЖ "Товарни превози", има срок за внасяне на депозит 17:00 ч. на 26 април 2013 г.

На 11 март АПСК даде допълнително две седмици на четирите фирми, за да подадат обвързващи оферти. Срокът изтичаше на 28 март. Допълнителните дни бяха поискани от двама от участниците в конкурса.

До участие в процедурата за приватизация бяха допуснати 4 дружества - българските "Бългериан Карго Експрес" на Кирил Домусчиев и "Болкан файненшъл сървисис" ЕАД, което е еднолична собственост на Първа инвестиционна банка АД (ПИБ), както и румънската "ТД Груп Феровиар Роман" АД и австрийската "Донау-финанц транспорт и Бетейлигунгс" ГМБХ.

Подкрепи Economic.bg