Катрин Бaрбър: Кампания срещу българите водят само някои медии

Българите и французите ще имат еднакви права, заяви зам.-посланикът на Великобритания у нас

3644 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Заместник посланикът на Великобритания у нас Катрин Бaрбър увери, че Лондон ще спази срока от 1 януари 2014 г. за премахване на ограниченията за работа на българи и румънци. По думите й водената негативна кампания срещу хората от двете страни е „пропаганда само в някои медии и в центъра на предизборни речи на някои политици, които не са в управлението”.

Британският пазар ще бъде напълно отворен от тази дата за всички граждани на ЕС. Такава е позицията на правителството, всичко друго са спекулации, коментира пред bTV Барбър и увери, че "няма да се прави разлика между един българин и един французин".

По думите й на Острова политиците са притеснени като цяло от имиграцията и от злоупотребите със системата за социални помощи. "Такива има не само от българи, но от много имигранти като цяло. Затова искаме да защитим социалната система от организирана злоупотреба. Искаме да привлечем тези хора, които искат да работят, а не да живеят на помощи. Но при всички случаи ще има еднакви права за всички, без значение дали са българи и румънци, ние сме наясно с европейските договори и ще ги изпълним", добави дипломатическото лице.

Според Барбър партията на евродепутата Фараж, скандализирал българите с видео, в което казва, че „ако той е българин, веднага би си опаковал багажа”, няма нито един депутат в британския парламент - той не е в правителството и думите му не бива да се приемат като официална позиция.

Подкрепи Economic.bg