Клуни събра 15 млн. долара за Обама

Звездите на вечерята в дома на актьора дариха сумата за изборната кампания на президента

На благотворителна вечеря в дома на актьора Джордж Клуни щедри негови колеги от актьорската гилдия в Холивуд дариха 15 млн. долара за изборната кампания на президента Барак Обама.

На вечерята в новия дом на Клуни в Студио сити в Лос Анджелис присъстваше и президентът на САЩ. Всички покани, общо 150, са били разпродадени по 40 хил. долара. Сред знаменитостите бяха Робърт Дауни Младши, Зелма Хайек, Тоби Макгуайър и Барбара Стрейзънд, съобщава bTV.

От продажбата на лотарийни билети в хазната на предизборната кампания на Обама бяха събрани допълнителни средства. От месец насам на членовете и привържениците на Демократическата партия се предлагаха лотарийни билети срещу 23 долара, които даваха шанс да спечелят покана за участие в благотворителната вечеря в дома на Джордж Клуни.

В хода на церемонията са били събрани общо 15 млн. долара, заяви Джефри Катценбърг, директор на студиото "Дрийм уъркс анимейшън" и активен участник в кампанията за набиране на средства за предизборната кампания на Барак Обама. "Ние получихме значителни средства, защото всички обичат Джордж. Мен ме харесват, а него го обичат – и с право", заявил Обама.

Президентът на САЩ разсмя гостите с думите, че в неговите кампании има уникален случай - Клуни е бил изтрит от снимка чрез Фотошоп. Става дума за един от предизборните плакати на Обама от кампанията през 2008 г., на който снимката на Обама всъщност е изрязана от снимка с актьора. "Това никога не се беше случвало, и няма да се случи повече и в бъдеще", подчертал президентът.

Преди да пристигне в Лос Анджелис, президентът Обама посети Сиатъл, където в хазната на предизборната му кампания също бе внесена значителна сума. В града е планиран и благотворителен концерт, всички билети за който – общо 1800 – били разпродадени на цена 1000 долара.

Коментари: 0