Кметът на Несебър отива на съд заради дюните

Главният архитект на града Валентин Димов също е привлечен като обвиняем по случая

248 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Кметът на Несебър Николай Димитров и главният архитект на града Валентин Димов са привлечени като обвиняеми по случая с дюните в Несебър. Новината потвърди и главният прокурор Сотир Цацаров.

Димитров и Димов са обвинени в длъжностно престъпление, което се изразява в нарушаване разпоредбите, свързани с разрушаването на строеж и нарушаване на градоустройствения план.

В Окръжна прокуратура - Бургас (ОП) е образувана преписка. Това е станало след самосезиране, по повод публикации в печатни и електронни медии, за допуснати нарушения при продажбата и разрешението за строителството в защитени зони - пясъчни дюни. Те се намират в землището на град Несебър, в които е допуснато строителство в полза на "Сле Груп" ООД.

В хода на извършената проверка са събрани данни за извършено престъпление по служба, въз основа на които само две седмици след самосезирането на прокуратурата, т.е. на 17.01.2013 г., е образувано досъдебно производство срещу виновното лице от Община Несебър, заемащо отговорно служебно положение, за извършено престъпление по чл. 282,ал.2 НК.

Подкрепи Economic.bg