Кметът на Видин отказа да подпише Акт 16 на Дунав мост 2

Герго Гергов настоява да се отстранят проблеми в инфраструктурата към моста

1308 ~ 1 мин. четене

Кметът на Видин Герго Гергов е отказал да подпише Акт 16 на Дунав мост 2, научи Kmeta.bg. Градоначалникът изтъква като причина проблеми с инфраструктурата, отвеждаща до моста. Той няма претенции за изпълнението на техническия проект на моста.

Две са проблемните места в града след пускането на моста, изтъква кметът. Първият проблем е свързан с ромския квартал "Нови път", в близост до който е построена скоростна жп линия. По нея могат да преминават влакове със скорост от 160 км/ч. Тази линия отделя квартала от града", обясни кметът. Той добави, че няма изградени нито подлез, нито пешеходна пътека, а освен това кварталът не е обезопасен с ограда.

Вторият проблем според Гергов е асфалтов път, който е трябвало да бъде построен до западната промишлена зона, в която работят 15 фирми. Заради строителството пътя е разрушен. В момента там има каменен път, върху който няма асфалтова настилка и камионите на фирмите не могат да влизат и излизат нормално от базата.

Кметът обясни, че поставя тези въпроси от година и половина, а не в последния момент. Той заяви, че ще разпише акта "с особено мнение" и то само ако види, че по тези проблеми има развитие. Гергов настоява да се сформира специална комисия, която да работи по отстраняване на проблемите.

Срокът за получаването на Акт 16 е 24 юни. Днес транспортният министър Данаил Папазов заяви, че се надява разрешението за експлоатация да бъде дадено до края на деня.

Коментари: 0