Коледа е! Честито Рождество Христово!

По време на раждането на Божия син по цялата земя станали големи чудеса

Честито Рождество Христово! Днес Православната църква чества най-светлия християнски празник - раждането на Божия син, дошъл на Земята за да изкупи греховете на хората.

Легендата разказва, че в в мига на рождеството в небето пламнала необикновена светлина. Явил се ангел, който съобщил на пастирите, че на света е дошъл Спасителят. Ангелите прославяли Младенеца, а овчарите дошли да му се поклонят с чиста вяра.

По труден път стигнали до Бога влъхвите - мъдреците. Те последвали звездата, която изгряла над Вавилон в деня на Благовещението на Божията майка. Керванът от Изток достигнал Ерусалим чак след две години преход.

По време на раждането на Божия син по цялата земя станали големи чудеса. В пещерата, където Дева Мария родила Младенеца от скалата бликнал воден извор. В Рим пък от земята избликнал ручей с елей и потекъл в река Тибър.

По традиция у нас Коледа започва в полунощ, когато коледарите започват да обикалят по къщите и да напяват за здраве и късмет. Най-малките пък нямат търпение да отворят поставените под елхата подаръци.

Скъпи приятели, целият екип на www.economymagazine.bg и сп. "Икономика" ви пожелава топли, уютни и светли празници, прекрасни мигове в обкръжението на най-близките, здраве и берекет.

Коментари: 0