Кристоф Франц напуска Lufthansa и поема Roche

Мандатът му изтичаше на 31 май 2014 г.

3662 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Главният изпълнителен директор на германския национален превозвач Deutsche Lufthansa AG Кристоф Франц ще напусне поста си в авиокомпанията, за да поеме управлението на швейцарския фармацевтичен гигант Roche. Мандатът на Франц изтичаше на 31 май 2014 г., припомня Bloomberg. Засега германският авиогигант не е обявил наследник на напусналия мениджър.

В свое съобщение от базираната в Базел Roche заявяват, че Кристоф Франц ще бъде предложен за председател на управителния съвет на следващото общо събрание на фармацевтичния гигант. Той ще наследи на поста 67-годишния Франц Хюмер, който заемаше поста повече от 10 години.

Живеещият в Цюрих Кристоф Франц пое управлението на Lufthansa през 2011 г., когато се премести от швейцарския филиал на дружеството начело на компанията майка. Той започна мащабна програма за икономии, която предвижда съкращаването на 3500 работни места и подновяване на флота с нови по-икономични самолети.

"Това е най-подходящото време за промяна в ръководството", коментира Франц. "Вземането на подобно решение е всичко друго, но лесно, особено след 15 години работа в групата Lufthansa", добави Кристоф Франц.

Подкрепи Economic.bg