Кръщават третото летище в Истанбул на Ердоган

Министърът на транспорта Лютфи Елван подчерта, че през изминалите 12 години Ердоган "има много голяма заслуга за благосъстоянието и напредъка на страната"

Кръщават третото летище в Истанбул на Ердоган
284 ~ 1 мин. четене

Бъдещото трето летище в Истанбул ще бъде кръстено на Реджеп Тайип Ердоган. Това е заявил турският министър на транспорта Лютфи Елван, който подчерта, че през изминалите 12 години Ердоган "има много голяма заслуга за благосъстоянието и напредъка на страната".

"Националният доход се увеличи 4 пъти. Страната стана стабилна. Конкурентоспособността на Турция нарасна. Всичко това са заслуги на премиера Ердоган", каза той.

Народът всъщност даде своя отговор за това, е казал Елван, припомняйки че Ердоган бе избран за президент на първите президентски избори в Турция с пряко гласуване в неделя. Мисля, че каквото и да се направи, е малко, е заявил министърът по повод съобщенията, че новото летище ще носи името Реджеп Тайип Ердоган. Припомняме, че Ердоган бе избран в неделя за 12-и президент на Турция.

Името на третото летище трябваше да бъде обявено на церемония през юни, но събитието беше отложено, тъй като Ердоган не е искал да предизвиква излишни дебати преди президентските избори на 10 август.

Истанбул има две летища – "Сабиха Гьокчен" и "Ататюрк". "Сабиха Гьокчен" е кръстено на първата жена пилот на изтребител в Турция и първата, която работи във военната авиация. Тя е едно от осиновените деца на Мустафа Кемал Ататюрк – основателя на съвременната турска държава, на когото е кръстено другото летище.

Коментари: 0