LG Optimus G вече и на българския пазар

Новото бижу на южнокорейската компания ще се предлага от 15 март в магазините на Vivacom

204 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

От 15 март новото бижу на южнокорейската компания LG - смартфонът Optimus G, започва да се предлага в магазините на Vivacom. Телекомът ще предлага устройството за сумата от 33.90 лв на месец с тарифните планове MegaCall XL, Net&Call Super Max и UniCall XL или в брой за 739.90 лв.

Флагманът на корейската компания разполага с голям екран с 4.7-инчов True HD IPS дисплей, който осигурява по-висока резолюция, яркост и яснота, като цветовете, които възпроизвежда, са максимално близки до оригиналните.

Aпаратът е оборудван с четириядрен Snapdragon S4 Pro процесор с честота 1.5GHz и работи под Android OS, v4.1.2 Jelly Bean. Задната камера е с резолюция 13 мегапиксела, а предната – която дава възможност за видео разговори – 1.3 MP. Моделът осигурява огромните 32 GB памет и още 2 GB RAM.

Две от най-често използваните от потребителите функции присъстват в „арсенала” на LG Optimus G. Това са LiveZooming, която позволява отделни области на екрана да се приближават и отдалечават по време на видео, и QuickMemo - за нахвърляне на кратки бележки върху екрана директно с пръст, без значение дали потребителят се намира в началния екран или е отворил приложение. Последната функция позволява по-лесното споделяне на текст в социалните мрежи, чрез SMS или имейл.

LG Optimus G разполага и с новата функция, характерна за новите модели на корейската компания – QSlide, която позволява отваряне на няколко приложения едновременно и намаляване на цветовите нива до прозрачност.

Подкрепи Economic.bg