LG представи облачна услуга

LG Cloud позволява възпроизвеждане на съдържание чрез телевизори, мобилни устройства и компютри

Тази седмица LG Electronics анонсира бета версията на услугата LG Cloud, която осигурява безжична свързаност и достъп в реално време до дигитално съдържание от различни електронни носители.

LG Cloud е първата услуга, която позволява на потребителите да управляват и да се наслаждават на всякаквъв вид съдържание на „три екрана”, в това число Android смартфони, персонални компютри и Smart телевизори, без да се нуждаят от отделен цифров приемник.

За да използват услугата, потребителите трябва да свалят приложението  LG Cloud съответно от онлайн магазините Google Play или LG SmartWorld за смартфоните с Android, от LG SmartWold за телевизорите LG Smart TV и от сайта за настолни и преносими компютри.

Едно от най-големите предимства на услугата е, че тя извършва автоматично необходимата синхронизация между съдържанието на смартфона, облачния сървър, компютъра и телевизора.

LG Cloud ще се предлага както в платен вариант, така и безплатно. Обемът на наличното пространство за съхранение ще варира спрямо различните пазари и ще се обявява допълнително при анонсирането на услугата в конкретната страна.

Коментари: 0