Лазаров: Край на задръстванията при Горни и Долни Богров

Участъкът не е можело да бъде пуснат и ден по-рано, каза председателят на АПИ

72 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Пускането на движението в новия участък, свързващ автомагистрала "Хемус" и София при гара "Яна" ще сложи край на задръстванията при Горни и Долни Богров. Това стана ясно от думите на председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

"Тези хора наистина ще си отдъхнат от този ад, създаван от големия трафик, който минаваше оттам. Транзитният трафик, който ще проведат тези близо 9 км, е огромен и наистина много ще се облекчи. Инвестицията, която беше съфинансирана от ОП "Транспорт" от близо 39 млн. лв., бе направена точно навреме, за да може пътуването в Северна България да се облекчи значително", обясни в ефира на радио Фокус Лазар Лазаров.

Той увери, че не е имало възможност участъкът да бъде пуснат дори ден по-рано и подчерта, че въвеждането в експлоатация на участъка по предварително начертания план е трябвало да се случи до 31 август.

Лазаров съобщи още, че в края на август или в началото на септември трябва да е приключил и ремонтът на прохода "Петрохан" и обясни, че строителните работи там са се забавили заради обилните юнски дъждове.

Отсечката се открива днес, а движението на колите ще започне от 14 ч.

Подкрепи Economic.bg