Летище Пловдив става част от мрежа за конгресен туризъм

Предложението беше подкрепено от транспортния министър Ивайло Московски

292 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Обсъжда се възможността летище Пловдив да стане партньор в европейски проект за създаването на мрежа от градове за развитието на панаирен и конгресен туризъм. Това стана ясно по време на дискусиите с участието на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в рамките на международния форум "Иновации и създаване на световна мрежа от градове и компании".

"Съчетаването на богато историческо наследство и големите традиции в провеждането на международни панаири, превръща Пловдив в атрактивна дестинация за организирането на бизнес срещи и инвестиции", каза Ивайло Московски. По думите му летище Пловдив е в състояние да предложи качествено обслужване и да отговори на нуждите както на операторите на редовни линии, така и за организирането на чартъри. "Надяваме се, че наличието на аерогара в региона и нашата ангажираност в инициативата, ще помогнат за по-доброто позициониране на Пловдив на международния пазар", допълни министър Московски.

В рамките на събитието министърът представи възможностите за инвестиции в нашата страна, като бе акцентирано на публично-частното партньорство като успешен механизъм за развитие на големи транспортни обекти. Обсъдени бяха и възможностите за облекчено кредитиране и европейско финансиране за проекти в сферата на иновациите в предприятията и градската среда.

Сред целите на международния форум в Монца е установяването на постоянни контакти между градове, които да обединят усилията на държавния и частния сектор при реализирането на съвместни проекти и намирането на възможности за бизнес и партньорство. Участие във форума взеха представители на правителствата на европейски държави, предприемачески мрежи и консорциуми.

Подкрепи Economic.bg